top of page
Open Site Navigation

Auto airconditioning

Het aircosysteem in uw auto houdt u fris in de zomer, warm in de winter en uw ruiten vrij van condens. De lucht die uit uw airco komt wordt aangezogen van buiten. Daarmee worden ook partikels als stof, pollen, bacteriën en andere ongewenste zaken meegezogen. Gelukkig vangen de ingebouwde interieurfilters veel op, die vervangen we dan ook bij iedere onderhoudsbeurt.

Maar wist u dat u ruim 400 liter lucht inademt als u één uur met uw auto onderweg bent?
Elke liter lucht kan tot 20.000 partikels zoals fijnstof, allergenen, pollen, schimmels, virussen bevatten? Een autoritje van 2 uur staat dus gelijk aan 800 liter lucht of 16 miljoen partikels per persoon……. Wat veelal wordt vergeten is dat dit vuil zich ook nestelt in de verdamper, filterbehuizing en luchtkanalen. Dit veroorzaakt op den duur schimmelvorming waardoor bacteriën en schimmelsporen in het interieur van uw auto terecht komen. Het gevolg hiervan is een verminderde luchtkwaliteit in het interieur en soms zelfs nare geurtjes.

Om vervelende gevolgen voor uw gezondheid en die van uw passagiers te voorkomen adviseren wij u om minstens éénmaal per jaar uw airco systeem te laten behandelen.

Fysieke vervuiling vraagt om een fysieke aanpak. Verdampingssystemen, ozon generatoren of geur sprays hebben daar geen enkel geen effect op. We weken met speciale vloeistoffen het vuil los en spoelen dit onder hogedruk weg.

 

Indien nodig vullen we het systeem bij met koudemiddel.  U gaat daarna weer met een ‘gezonde’ airco op weg. 

De onderhoudspartner van Beelen Mobility

bottom of page