top of page
Open Site Navigation

Overstappen naar duurzamer vervoer

Met de aankondiging van de Europese Commissie dat alle nieuw verkochte auto’s vanaf 2035 emissievrij moeten zijn, lijkt het einde van benzine- en dieselauto te zijn ingeluid. Ook bij Beelen Mobility zijn we overtuigd van deze duurzamere vorm van mobiliteit. Toch waken we ervoor om elektrisch rijden niet als een vanzelfsprekendheid te beschouwen. Overstappen naar een nieuwere brandstof auto kan in sommige gevallen een betere oplossing zijn.Elektrisch rijden in de lift

Afgelopen week nog werd er bekend dat er na Noorwegen en Zweden, nergens zoveel elektrische auto’s zijn verkocht als in Nederland. Maar liefst 30% van de personenauto’s die in 2021 in ons land werd verkocht, was oplaadbaar.


Hoewel we bij Beelen Mobility deze trend toejuichen, zien we ook dat een dergelijke switch voor veel mensen nog een zeer grote investering is. Hierdoor is elektrisch rijden nog niet voor iedereen weggelegd. Ook om andere redenen kan elektrisch rijden nog onaantrekkelijk zijn. Denk hierbij aan de beperkte actieradius of lange laadtijd. Dit geldt natuurlijk voor particulieren, maar misschien nog wel meer voor ondernemers.


Nieuwere brandstof auto’s soms de betere keus

Ook wanneer de overstap naar elektrisch rijden (nog) niet kan worden gemaakt, helpen we klanten graag om voor een zo duurzaam mogelijke oplossing te kunnen kiezen. In sommige gevallen kan het (zowel financieel als milieutechnisch) verstandiger zijn om de bestaande voertuigen nog even te handhaven, om later alsnog een overstap naar elektrisch rijden te kunnen maken.


Vaker nog kan het raadzaam zijn om het bestaande wagenpark te verjongen, zelfs als dit betekent dat er daarna nog meerdere jaren op fossiele brandstof gereden zal gaan worden. Dit omdat nieuwere brandstof auto’s vele malen schoner rijden dan oudere modellen.Elektrische bestelbus

Voor ondernemers die twijfelen over het nut of gebruikersgemak van elektrische bedrijfswagens bieden we de mogelijkheid om een week lang zonder kosten van onze Opel E-Vivaro gebruik te maken. Daarnaast is het mogelijk om een vrijblijvend adviesgesprek aan te vragen. Hierbij komen alle automerken en brandstofsoorten aan bod.


Neem contact op met een verkoopadviseur door een mail te sturen naar info@beelenmobility.nl of door te bellen naar 088 - 336 00 88. We helpen u graag op weg!

bottom of page